placuszki z soczewicy

1.Op.soczewicy ok.0.5 kg
2.jajko
3.Pół szklanki mąki

4.sol pieprz czosnek granulowany
5.olej do smażenia
6 jogurt naturalny
Soczewice gotujemy ; do garnka z wrzątkiem (ok szklanki) wsypujemy soczewice doprowadzamy ponownie do wrzenia odstawiamy na mały ogień ok.20 min po tym czasie dodajemy szczyptę soli i jeszcze 2 minuty gotujemy .Odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia potem blendujemy do uzyskania gładkiej masy dodajemy jajko przyprawiamy do smaku dodajemy mąkę i mieszamy ! Smażymy na złoto z obu stron ! podajemy z jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym

koval24100

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentarze: