pączki ziemniaczane

1kg.mąki
0,5kg ziemniaków
0,5kostki margaryny
0,,5szkl.cukru

0,5szkl.wody gotowanej i ostudzonej do tem.pokojowej
10dag drożdży
5 jaj
olej do smażenia
Ziemniaki gotujemy dodajemy margaryne studzimy potem mielimy.W wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier z odrobina mąki robimy zaczyn zostawiamy do wyrośnięcia w cieplym miejscu.Do gotowych ziemniaków dodajemy zaczyn reszte maki i cukru i jajka  zmiksowane zagniatamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia .Jak wyrośnie formujemy kulki i smażymy pączki po ostudzeniu nadziewamy marmoladą i lukrujemy

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentarz: