Kotlety mielone z warzywami i sosem majerankowo cebulowym

 



0,5 kg mielonego z łopatki
1 jajko
pół bułki namoczonej w rosole
szklanka warzyw pokrojonych w paski (seler por marchew pietruszka)
1 posiekana cebula i 2 ząbki czosnku
kmin rzymski sól pieprz papryka bułka tarta
mięsko wyrabiamy z wszystkimi składnikami 
formujemy lekko spłaszczone kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron po 4 minuty z każdej

Sos;
1 duża cebula
1 bulionetka do sosów knorr
1 szkl wody
2 łyżki śmietanki
2 łyżeczki majeranku
Jak już mamy kotlety zabieramy się za sos na patelni po kotletach smażymy cebulkę   jak już się zeszkli przekładamy do garnuszka dodajemy bulionetkę knorra do sosów i szklankę wody doprowadzamy do wrzenia i na wolnym ogniu gotujemy ok 10 min w połowie tego czasu dodajemy 2 łyżki śmietanki 18% po zestawieniu z gazu dodajemy roztarty w dłoni majeranek
Kotleciki podajemy z ziemniakami polanymi sosem
                                                               SMACZNEGO!

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentarze: