ekspresowa fasolka po bretonsku

2 puszki fasoli
0,5 kg parówek
0,3kg kiełbasy śląskiej
1 duży przecier pomidorowy

kostka rosolowa (na żeberkach lub wędzonce)
warzywa suszone
vegeta sól pieprz majeranek
śmietanka12% odrobina mąki
woda ok 1 litr
Do garnka wkładamy fasole kiełbase (w ćwiartkach lub połówkach) kostki ros.i warzywa gotujemy 15 min.Parówki kroimy w plastry ok 1 cm,smażymy na chrupiąco do garnka dodajemy przecier i gotujemy chwilke dodajemy wodę żeby nie za mocno rozcięczyć.Zagotowujemy.na koniec zaprawiamy śmietanką z mąkom i doprawiamy do smaku i posypujemy roztartym w ręku majerankiem (ewętualnie pietruszką) wykładamy na talerz  dodajemy''chipsy z parówek

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz